Nyheder
Spis BARE brød til…
Sundhedsentusiaster ser med stor skepsis på brød i disse år. Især hvedebrødet er i bad standing og bliver hos mange forbrugere erstattet af andre typer kulhydrat.
Men det er vigtigt at spise brød og kornprodukter, forklarer seniorrådgiver hos DTU Fødevareinstituttet Heddie Mejborn.
– Brød bidrager med kostfibre til vores samlede kostindtag. Og de kostfibre kan man ikke få fra grøntsager og frugt for eksempel. Det er en anden type fibre, siger Heddie Mejborn til b.dk og understreger, at der ikke er noget videnskabeligt belæg for, at du bliver sundere af IKKE at spise brød
– Så får man ikke de typer af fibre, som man ved har nogle sundhedsmæssige effekter.
Seniorrådgiveren advarer også imod den misforståelse, at det skulle være sundere at leve glutenfrit.
Der er ikke noget videnskabeligt belæg for, at du bliver sundere af at droppe brødet
– Glutenfri produkter er ofte lavet af majs- eller risstivelse, og der er stort set ingen næringsstoffer i, siger hun.
Fødevarestyrelsen anbefaler voksne, at de dagligt spiser mellem 250 og 300 gram brød- og kornprodukter, heraf mindst 75 gram fuldkorn.